Concentratie
Text

'Concentreren kun je leren' proberen

2 Lessen None

Over deze training

Dit is de eerste les van de module 'train je concentratiespier' in het online programma 'Concentreren kun je leren'. Voor een blijvend resultaat is het belangrijk dat leerlingen nieuwe gewoontes leren om zich beter te kunnen concentreren. Het gaat hierbij om gewoontes die ze toe kunnen blijven passen. In deze les leren ze waarom het belangrijk is om die nieuwe gewoontes aan te leren. In de volgende les gaan ze leren om hier een plan voor te maken.

Hieronder zie je de les voor de leerlingen over het aanleren van nieuwe gewoontes.

Concentreren kun je leren door jezelf nieuwe gewoontes aan te leren. Gewoontes waardoor jij je beter kunt concentreren.Je brein kiest vaak voor automatisch gedrag, ook als dit helemaal niet zo handig is. In deze les leer je hoe dit werkt in je brein en denk je na over welke gewoonte jij zou willen veranderen.

Uitleg

Concentratiespier trainen door nieuwe gewoontes aan te leren  

Heel veel van ons gedrag is automatisch gedrag. Je doet dit zonder erbij na te denken.Automatisch gedrag is niet altijd het gedrag wat het meest effectief en handig is.Denk aan:- Op het laatste moment ergens aan beginnen;- Leren met je telefoon naast je;- Multitasken.Allemaal dingen die heel gewoon voor je worden als je het heel vaak op die manier doet. Het helpt je alleen helemaal niet...Het goede nieuws is dat je nieuw automatisch gedrag kunt leren wat je wel helpt.Dit doe je door te kiezen welk gedrag je aan wil leren en hier heel bewust mee bezig te gaan. Als je dit maar lang genoeg volhoudt, wordt het 'vanzelf' automatisch gedrag. Waardoor het veel makkelijker zal gaan en het je ook minder energie kost.

Opdracht

  • Maak een lijst met gewoontegedrag wat jou wel/niet helpt om geconcentreerd te werken.  Hieronder zie je een voorbeeld van hoe je dit kunt doen. Schrijf alles op wat je in dit programma over jezelf geleerd hebt. Kijk bijvoorbeeld ook even terug naar de quiz bij les 1.
Lees meer

Inhoud training

1 ding tegelijk

De les 1 ding tegelijk komt uit module 2: concentratietechnieken.

Nieuwe gewoontes aanleren

Deze les is onderdeel van module 4. In module 4 leert de leerling waarom het belangrijk is om nieuwe gewoontes aan te leren rondom concentratie.

Pen
>