Leer in 12 weken 

SLiM huiswerk maken.

Klaar met de discussies met je zoon/dochter over huiswerk?

Zit jij op de middelbare school? Lees dan hier verder: Zo leer je SLiM huiswerk maken.

Je vindt gezelligheid en een ontspannen sfeer in huis belangrijk. Helaas wordt de sfeer steeds vaker verpest door ruzies/discussies over huiswerk. Jij vindt dat je kind meer en/of anders huiswerk moet maken, maar je kind is het hier niet mee eens en laat je dit ook duidelijk merken. Je zou het zo fijn vinden als je kind gewoon begint met huiswerk maken, in plaats van het steeds maar te blijven uitstellen. Dit zorgt voor stress bij je kind en bij jou. Je voelt dat jij (vanwege de ruzies) niet degene bent die je kind op dit moment kunt helpen. Je kind weet ergens ook wel dat er een andere aanpak van huiswerk maken handig zou zijn…

Als er nu niks aan deze situatie gedaan wordt dan lopen je frustraties steeds hoger op, wat ten koste gaat van die goede sfeer in huis die je zo belangrijk vindt. Er ontstaan steeds meer ruzies, met als gevolg dat je kind helemaal niet meer door jou geholpen wilt worden en je steeds minder vertelt over school. De kans dat je kind het naar zijn zin heeft op school en goed presteert wordt steeds kleiner.

Maar het kan ook anders! Hoe zou het zijn als ......

   • je kind meer inzicht heeft in zijn/haar eigen (leer)gedrag?
    • je kind vaardigheden heeft geleerd om het huiswerk op een goede manier te maken?
     • je kind verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen gedrag. Door het maken van bewuste keuzes bij het plannen en maken van huiswerk. En ook weet wat de consequenties zijn als hij/zij dat niet doet?
      • je kind zelfstandig huiswerk kan maken, maar je wel om hulp vraagt wanneer het nodig is?
      • de sfeer in huis weer gezellig en ontspannen is en het niet meer de hele tijd over huiswerk gaat?

     Dit toekomstperspectief klinkt mooi toch, maar op dit moment is dit nog niet haalbaar. Jij vindt het moeilijk om je kind los te laten, omdat je er geen vertrouwen in hebt dat je kind verantwoordelijkheid neemt en je om hulp vraagt wanneer dit nodig is. Je kind mist nog de vaardigheden om zijn/haar huiswerk op een goede manier te kunnen maken waardoor hij/zij nog niet met zelfvertrouwen zijn/haar eigen verantwoordelijk kan nemen.

     Ik kan jou en je kind helpen, waardoor;

        • je een betere band met je kind krijgt. In plaats van discussies over huiswerk, heb je meer tijd over om leuke dingen te doen samen.
        • je kind meer inzicht heeft in zijn/haar eigen gedrag. Hij/zij kan bewuste keuzes maken waarom iets wel/niet te doen en op welke manier.
        • jij meer inzicht krijgt in het gedrag van je kind, maar ook in je eigen gedrag.
        • er meer rust in huis is.

       De oplossing voor jou en voor je kind:

       Het online programma SLiM huiswerk maken. In 12 weken leert je kind om Sneller, Leuker & Makkelijker huiswerk te maken. Op een eigentijdse manier, passend bij tieners, gaat je kind aan de slag met het online programma. Jij krijgt tips hoe je kind hierbij te ondersteunen.

       Ongetwijfeld heb je als eens nagedacht over hulp bij het maken van huiswerk voor je kind. Misschien heb je zelfs al eens hulp ingeschakeld, maar heeft het niet het gewenste resultaat opgeleverd. Maar waarom zou je nou ​kiezen voor dit online programma?

       Unieke methode

        Tieners zijn een groot gedeelte van de dag online. Ze houden van afwisseling en gemak & willen héél graag zelfstandig zijn! Daar past dit programma perfect bij ;)

       Makkelijk te gebruiken

       Het programma is heel overzichtelijk en makkelijk te gebruiken. Stap voor stap doorloopt je kind het programma, waarbij alle vaardigheden die nodig zijn om huiswerk te maken aan bod komen.

       Stimuleert zelfstandigheid

        Dit programma vertelt je kind niet hoe het huiswerk MOET maken. Het zet aan tot denken. Welke vaardigheden heb je nodig? Wat is handig om te doen om een doel te bereiken? De basis van het programma is voor iedereen hetzelfde, maar de uitvoering is heel persoonlijk. Je kind gaat aan de slag met eigen doelen en vaardigheden die hij/zij nog verder wilt ontwikkelen.

       Het levert tijd op

        Tijdens het volgen van het programma zal je kind al snel merken dat een passende manier van het huiswerk maken en leren tijd oplevert. En denk eens aan de tijd die je bespaart doordat je veel minder ruzie/discussie hebt over huiswerk....

       Klaar voor de toekomst!

        Tijdens het programma leert je kind vaardigheden waar hij/zij tijdens zijn/haar hele leven veel profijt van heeft! "Jong" geleerd.....

       Samen

       In de online leeromgeving is een forum waarin je kind vragen kan stellen en de uitwerkingen van opdrachten kan uitwisselen samen met andere leerlingen. Samen leren is veel leuker! 

       Helemaal zelfstandig of met coaching

       Het is mogelijk om het programma helemaal zelfstandig te volgen. Of om het programma te volgen in combinatie met coaching van mij. Net wat er bij jouw kind past.

       Betrokkenheid van ouders

       Jij krijgt elke 2 weken een mail met daarin informatie over het programma voor de komende 2 weken. Samen met tips hoe je hierover in gesprek kunt gaan met je kind en hoe je je kind zou kunnen begeleiden.

        Gun je kind deze kans!

        In 12 weken begeleid ik je kind bij het leren van alle vaardigheden die nodig zijn om SLiM huiswerk te kunnen maken.

        Wil je sneller? Dat kan natuurlijk ook! Heb je meer tijd nodig? Het programma blijft na die 3 maanden gewoon beschikbaar!        Wil jij je kind meer laten lezen over dit programma? Dat kan hier: Zo leer je SLiM huiswerk maken.

        Zo ziet het programma eruit:

       Week 1: beginsituatie

       Waar staat je kind aan het begin van dit programma? Welke voorwaarden zijn er nodig om te kunnen leren? Hoe zit het met de plek waar huiswerk wordt gemaakt?

       Week 2: mindset & doelen stellen

       Informatie over verschillende mindsets en hoe je deze kunt veranderen. Je zoon/dochter gaat aan de slag met het stellen van doelen en maakt een plan om aan de doelen te werken.

       Week 3: plannen

       Je kind leert om een lange termijnplanning, weekplanning en dagplanning te maken.

       Week 4: leerstrategieën

       Informatie over verschillende leerstrategieën. Je kind leert welke strategieën het beste bij hem/haar passen.

       Week 5: actief leren & samenvatten

       Je kind leert hoe je actief kunt leren en hoe je kunt samenvatten. Met handig stappenplan.

       Week 6: mindmappen & woordjes leren

       Deze week gaan we aan de slag met mindmappen. Je kind leert waarom dit handig is en hoe je er één maakt. Ook laat ik 2 manieren zien om woordjes te leren, dan kan je kind kiezen wat er het best bij hem/haar past.

       Week 7: concentratie & discipline

       Hoe is het gesteld met de concentratie van jouw kind? Je kind leert wat hij/zij kan doen om ervoor te zorgen dat het concentreren beter gaat.

       Week 8: hoe gaat het?

       Deze week kijken we naar de doelen die je kind in het begin gesteld heeft. Hoe gaat het nu en hoe gaan we de komende weken verder?

       Week 9: leren voor een toets

       De laatste belangrijke dingen voor het leren van een toets. Het leggen van verbanden en hoe weet je nou of je de lesstof goed genoeg kent?

       Week 10: na de toets

       De toets is gemaakt. Je kind leert om te reflecteren op hoe het leren voor de toets en de toets zelf gegaan is. Wat ging goed en werkte goed en wat kan de volgende keer beter anders?

       Week 11: toepassen

       Je kind heeft de afgelopen weken heel veel informatie gekregen en dingen geprobeerd. Nu gaan we het toepassen.

       Week 12: doelen evalueren & hoe verder?

       We gaan evalueren hoe het de afgelopen tijd gegaan is en of de doelen behaald zijn. Ook kijken we vooruit. Je kind maakt een plan voor de komende tijd.

       Hoe werkt het?

       Na de aanmelding en betaling kun je inloggen in de online leeromgeving. Daar vind je per week video's, uitleg, stappenplannen, checklists en opdrachten. Daar kan je kind stap voor stap mee aan de slag.

       Begeleiding

       Elke week ontvangt je zoon/dochter een mail met informatie over wat we die week gaan doen in de mail. 

       In de online leeromgeving is er toegang tot een forum. Daarin kunnen de deelnemers ervaringen uitwisselen, vragen stellen, ideeën uitwisselen en successen vieren! Ik ben ook actief op het forum om te ondersteunen waar nodig.

       Als je kiest voor het PLUS of VIP programma, dan maken we afspraken voor individuele Skype sessies. Tijdens die gesprekken kan je kind alle vragen stellen en help ik met opdrachten en de dingen waar je kind tegenaan loopt. We beginnen met een kennismakingsgesprek via Skype met jou en je kind.

       Deelnemers aan het VIP programma hebben de mogelijkheid al hun opdrachten in te sturen voor persoonlijke feedback.

       Ouders ontvangen elke 2 weken een mail met waar we de komende 2 weken aan gaan werken (alleen bij PLUS en VIP). Daarnaast krijgen zij een kort verslag van de Skype sessies. En hebben we telefonisch of mail contact wanneer nodig.

  Denk jij dat dit echt wat voor je kind is? Laat je zoon/dochter dan de pagina speciaal voor middelbare scholieren lezen!  Op welke manier leert je kind het beste?

  Basis

  Je kind is zelfstandig en kan zichzelf goed motiveren.

  Starten wanneer je wilt

  Programma van 12 weken met alle lessen en informatie die je kind nodig heeft om SLiM huiswerk te kunnen maken

  Een jaar lang toegang tot het programma

  1blik agenda of 1blik online agenda

  295 euro

  245 euro

  3 termijnen van 90 euro (270 euro)

  Plus

  Je kind werkt graag zelfstandig, maar vindt het wel fijn als hij/zij hulp kan vragen wanneer dit nodig is.

  Startdatum 10 oktober

  Maximaal 15 deelnemers

  Programma van 12 weken met alle lessen en informatie die je kind nodig heeft om SLiM huiswerk te kunnen maken

  Toegang tot het programma zolang deze bestaat

  1blik agenda of 1blik online agenda

  Toegang tot het forum waarin je kind vragen kan stellen en met andere deelnemers ervaringen uit kan wisselen

  Kennismakingsgesprek met ouders en leerling via Skype

  4 x 30 minuten coaching via Skype (met kort verslag voor ouders wanneer gewenst)

  Elke 2 weken een mail voor ouders met uitleg en tips

  495 euro

  445 euro

  3 termijnen van 158 euro (474 euro)

  VIP

  Je kind gaat er helemaal voor, hij/zij vindt het fijn om veel hulp te krijgen bij het doorlopen van het programma.

  Startdatum 10 oktober

  Maximaal 5 deelnemers

  Programma van 12 weken met alle lessen en informatie die je kind nodig heeft om SLiM huiswerk te kunnen maken

  Toegang tot het programma zolang deze bestaat

  1blik agenda of 1blik online agenda

  Toegang tot het forum waarin je kind vragen kan stellen en met andere deelnemers ervaringen uit kan wisselen

  Kennismakingsgesprek met ouders en leerling via Skype

  8 x 30 minuten coaching via Skype (met kort verslag voor ouders wanneer gewenst)

  Elke 2 weken een mail voor ouders met uitleg en tips

  Feedback op alle opdrachten

  695 euro

  645 euro

  3 termijnen van 224 euro (672 euro)

  Alle leerlingen worden door mij persoonlijk begeleid, hierdoor is er een maximaal aantal deelnemers voor de training. Niet langer twijfelen, maar opgeven dus ;)

  Dit zeggen anderen over mij:

  John Doe UI/UX Designer

  De ouders van Rens over SLiM huiswerk:

  "Pauline weet de juiste snaar te raken; niet betuttelend, niet te populair, maar op een coachende manier ondersteuning bieden en inzicht geven. Èn hem erop aanspreken als zaken niet geregeld zijn, op een manier die bij jongeren werkt. Soms met humor, soms streng.”

  Rens zit in de 2e klas van de Havo. Het komt hem niet aanwaaien en moet vooral voor de talen en de “lees-vakken” hard werken om voldoendes te halen. Mede door de dyslexie kosten de talen hem zo veel tijd en energie dat dit ten koste gaat van de tijd die hij aan de andere vakken (en vrije tijd…) zou kunnen besteden.

  Wij merkten dat Rens ondanks zijn vele uren leerwerk, de stof niet kende en dus ook onvoldoendes haalde. Terwijl met zeer intensieve begeleiding en gedoceerd leren de leerstof wel blijft hangen.

  Maar die intensieve begeleiding geeft ook spanningen tussen ons en Rens. Wanneer je als ouders alleen maar over huiswerk kan praten, blijft er weinig ruimte over voor andere ouder-kind onderwerpen. Ook levert de huiswerkplanning en de af te spreken doelen voer voor discussie.

  De begeleiding van Pauline zorgt ook voor rust tussen Rens en ons. Doordat “vreemde ogen” de planning helpen maken en waar nodig duidelijke doelen geven, levert dat geen discussie. Daarnaast heeft Rens geleerd een handig overzicht te maken, waardoor duidelijk is wat hij op welke dag moet doen.

  Natuurlijk speelt ook mee dat er een klik tussen Pauline en Rens is. Pauline weet de juiste snaar te raken; niet betuttelend, niet te populair, maar op een coachende manier ondersteuning bieden en inzicht geven. Èn hem erop aanspreken als zaken niet geregeld zijn, op een manier die bij jongeren werkt. Soms met humor, soms streng.”

  John Doe UI/UX Designer

  De ouders van Pepijn over SLiM huiswerk:

  "We merken, na 4 lessen, al verandering in zijn houding, erg leuk om te zien dat hij zich zelfstandiger opstelt met huiswerk maken."

  Pepijn is erg enthousiast over de lessen. We denken zeker dat het bijdraagt! Het is fijn om het overzicht van jou te krijgen. Hij vertelt er trouwens zelf ook goed over. En we merken, na deze 4 lessen, al verandering in zijn houding, erg leuk om te zien dat hij zich zelfstandiger opstelt met huiswerk maken.

  Ik heb met hem overlegd of hij het zag zitten om, in het nieuwe schooljaar, de eerste start met mij te maken qua plannen, maar dan alleen als hij dat zag zitten. Ik wil namelijk geen discussies over huiswerk en plannen. Hij weet dat ook. Maar leuk genoeg kiest hij er zelf voor om vanaf het begin naar jou te gaan. Verstandige beslissing vonden wij ook. Zo kunnen wij ons richten op het ondersteunen als het nodig is, en ben jij degene die hem leert plannen. Ik geloof dat hij jouw adviezen ook beter aanneemt, vreemde ogen dwingen ;)

  Ik vind het vooral fijn dat hij zelf graag wil.

  John Doe UI/UX Designer

  De moeder van Harun:

  "Pauline kan goed inschatten wat er voor je kind nodig is en kan zijn. De begeleiding is de investering zeker waard geweest, Harun heeft nu in de gaten dat hij het best aankan. Wij hebben er echt iets aan gehad!”

  Mijn zoon had wat concentratieproblemen en moeite om dingen te onthouden. Ik heb eerst zelf geprobeerd om hem te helpen en met hem geoefend. Ik vond het belangrijk om hier nog meer actie op te ondernemen omdat het voor een kind belangrijk is dat hij goed mee kan met de klas. En in de klas moet je je juist goed kunnen concentreren en indien nodig afsluiten. Ik had van de begeleiding bij Maak mij wat wijs! gehoord en dacht misschien kan Pauline ook voor mijn kind iets betekenen. Harun heeft geleerd zich beter te concentreren en heeft hierdoor meer zelfvertrouwen gekregen. Tevens heeft hij geleerd dat hij hierdoor meer kan onthouden. Dit geeft mij als ouder een goed gevoel. De begeleiding bij Pauline is laagdrempelig. Ze kan goed inschatten wat er voor je kind nodig is en kan zijn. De begeleiding is de investering zeker waard geweest, Harun heeft nu in de gaten dat hij het best aankan. Wij hebben er echt iets aan gehad!”

  Wat levert de online training SLiM huiswerk jou en je kind op?

  • Tijd!
   Je hebt meer tijd over omdat je niet meer steeds achter het huiswerk aan hoeft te zitten. Maar het levert vooral je kind tijd op. Hij/zij kan na de training op een effectieve manier huiswerk maken en benut de tijd voor huiswerk goed.
  • Vaardigheden voor het leven!
   Je kind leert vaardigheden waar hij/zijn zijn hele leven veel aan zal hebben. Mindset, plannen, focussen en leren zijn dingen die je je hele leven nodig hebt. Je helpt je kind enorm door daar nu in te investeren.
  • Rust!
   Rust in huis en rust in je hoofd! je hoeft je niet meer steeds druk te maken om het huiswerk, je hier aan te ergeren en/of er wakker van te liggen. De zorgen worden je uit handen genomen en kun je delen.
  Pauline Jonker
  Eigenaar van Maak mij wat wijs!

  Wie ben ik?

  Ik ben Pauline Jonker. Ik ben 31 jaar, getrouwd met Tim en moeder van Wout (4) en Niek (2). Sinds 10 jaar werk ik als leerkracht in het basisonderwijs. Momenteel 2 dagen in de week als leerkracht van groep 7/8.

  4 jaar geleden ben ik gestart met Maak mij wat wijs! Ik vind het elke dag weer leuk om met kinderen/jongeren te werken. Ik ben vrolijk, betrokken, enthousiast, duidelijk, positief en soms een beetje eigenwijs.

  Ik geniet ervan om leuke dingen te doen met mijn kinderen, familie en vrienden. Ook vind ik het heel leuk om te tennissen.

  Mijn missie is om zoveel mogelijk kinderen/jongeren te laten ervaren dat ze wijzer zijn dan ze zelf denken. Iedereen kan leren, het is de uitdaging om uit te zoeken op welke manier dit het beste gaat. Zelf had ik ook veel moeite met het maken van huiswerk. Ik bleef maar uitstellen, om het uiteindelijk te laat of niet te leren voor een toets. Met veel moeite heb ik uiteindelijk met een herexamen mijn examen gehaald. Nu weet ik dat het zoveel makkelijker had gekund, als ik het anders had aangepakt. Dat had me veel tijd, stress en ruzie met mijn ouders gescheeld. 

  Ik heb ervaren dat veel middelbare scholieren moeite hebben met het maken van huiswerk. Ze willen niet (meer) door hun ouders geholpen worden en op school is er vaak de tijd niet voor. Ik ga samen met het kind op zoek naar een manier waarop hij/zij het beste zijn/haar huiswerk kan maken. De basis van mijn begeleiding is samenwerking, vertrouwen en betrokkenheid.

  Ik kan goed met pubers omgaan. Ik vind het een uitdaging om aan te sluiten bij de leerling. Tijdens het programma werken we samen naar de doelen toe van de leerling.

  Ik vind het heel belangrijk om leerlingen inzicht te geven in hun eigen gedrag en de gevolgen daarvan. Het gaat er tenslotte om dat de leerling zichzelf kan redden, zelf keuzes maakt en hier verantwoordelijkheid voor neemt.

  Dit zeggen leerlingen over mij:

  John Doe UI/UX Designer

  Lizelot (3e klas TL):

  "Het was erg nuttig en leerzaam. Tot nu toe heb ik er al wel wat aan gehad, want ik heb nu een goede werkplek. Je hebt me erg goed geholpen met verschillende manieren van mindmaps maken."

  John Doe UI/UX Designer

  Daphne (2e klas TL):

  "Ik vond het leerzame lessen. Je gaf goede uitleg. Ik heb er echt wat aan gehad, vooral het op een andere manier leren. De planning van me huiswerk maken is ook wel goed, dan heb ik wat meer tijd om andere dingen te doen."

  John Doe UI/UX Designer

  Demy (5e klas VWO):

  "Ik geef de lessen en de begeleiding een 8,5. Ik heb geleerd hoe ik moet inplannen qua tijden en manieren om mijn concentratie te verbeteren."

  John Doe UI/UX Designer

  Eline (groep 8):

  “Ik vond het met name moeilijk om mij goed te concentreren en wilde graag wat aan mijn zelfvertrouwen veranderen. Ik vond het heel erg leerzaam en ben heel blij dat ik bij “Maak Mij Wat Wijs” zoveel geleerd heb en dat nu in praktijk kan brengen. “

  Wacht niet langer, maar geef je kind snel op!

  Basis

  Je kind is zelfstandig en kan zichzelf goed motiveren.

  Starten wanneer je wilt

  Programma van 12 weken met alle lessen en informatie die je kind nodig heeft om SLiM huiswerk te kunnen maken

  Een jaar lang toegang tot het programma

  1blik agenda of 1blik online agenda

  295 euro

  245 euro

  3 termijnen van 90 euro (270 euro)

  Plus

  Je kind werkt graag zelfstandig, maar vindt het wel fijn als hij/zij hulp kan vragen wanneer dit nodig is.

  Startdatum 10 oktober

  Maximaal 15 deelnemers

  Programma van 12 weken met alle lessen en informatie die je kind nodig heeft om SLiM huiswerk te kunnen maken

  Toegang tot het programma zolang deze bestaat

  1blik agenda of 1blik online agenda

  Toegang tot het forum waarin je kind vragen kan stellen en met andere deelnemers ervaringen uit kan wisselen

  Kennismakingsgesprek met ouders en leerling via Skype

  4 x 30 minuten coaching via Skype (met kort verslag voor ouders wanneer gewenst)

  Elke 2 weken een mail voor ouders met uitleg en tips

  495 euro

  445 euro

  3 termijnen van 158 euro (474 euro)

  VIP

  Je kind gaat er helemaal voor, hij/zij vindt het fijn om veel hulp te krijgen bij het doorlopen van het programma.

  Startdatum 10 oktober

  Maximaal 5 deelnemers

  Programma van 12 weken met alle lessen en informatie die je kind nodig heeft om SLiM huiswerk te kunnen maken

  Toegang tot het programma zolang deze bestaat

  1blik agenda of 1blik online agenda

  Toegang tot het forum waarin je kind vragen kan stellen en met andere deelnemers ervaringen uit kan wisselen

  Kennismakingsgesprek met ouders en leerling via Skype

  8 x 30 minuten coaching via Skype (met kort verslag voor ouders wanneer gewenst)

  Elke 2 weken een mail voor ouders met uitleg en tips

  Feedback op alle opdrachten

  695 euro

  645 euro

  3 termijnen van 224 euro (672 euro)

  Vol = vol, dus wacht niet te lang met opgeven.

  Twijfel je of het wat voor je kind is of heb je vragen? Mail (pauline@maakmijwatwijs.nl) of bel (0613233071)​ dan help ik je verder.

  >