tip 04

wist je dat tieners wel kunnen leren plannen?


Tieners kunnen dus wel leren plannen! En jij bent dus heel belangrijk bij het begeleiden van jouw leerlingen bij het plannen. En dan gaat het niet om het aanleren van de vaardigheid plannen. Het gaat erom dat jij leerlingen het nut ervan in laat zien waarom een planning ze kan helpen, zodat ze ervoor openstaan om het te leren. En daarna ga je samen met de leerling op zoek naar de manier van plannen die past. Zodat ze een planning gaan maken, die ze ook echt gaan uitvoeren.

Ook bij het aanleren van plannen is het in gesprek gaan, en uitproberen wat werkt, noodzakelijk. Het is dus belangrijk om ervoor te zorgen dat je hier ook tijd voor hebt tijdens de begeleiding.


In het filmpje hoor je ook, hoe je door het inzetten van het online programma SLiM leren leren & plannen, de begeleidingstijd van je leerlingen effectiever kunt besteden. Waardoor je meer tijd hebt om met je leerlingen in gesprek te gaan en dingen uit te proberen.


Op deze pagina kun je alles lezen over de mogelijkheden om het online programma SLiM leren leren en plannen in te zetten.


klant succes verhaal

deze professional ging je voor en paste deze tip al succesvol toe

Anita Janssen

JaRT

Anita heeft met deze tip en haar eigen invulling een mooi resultaat behaalt

Sinds vorig jaar ben ik SLiM trainer! Pauline is allereerst een leuk mens, die zelf heeft ervaren wat het is om een praktijk op te zetten, daar met humor maar zeker ook goed onderbouwd over kan vertellen en kan begeleiden en ondersteunen. Wat mij in deze manier van werken aantrekt is dat ze haar ervaringen deelt, haar online programma deelt maar niet als dit is de enige juiste methode.
Het is een format dat je op je eigen wijze invulling kunt geven!
En dat werkt!
Verder blijft ze zichzelf ontwikkelen en steeds op zoek naar manieren om haar aanpak, haar kennis te verbeteren. EN dat met ons te delen.

Over Pauline

Pauline Jonker werkte ruim tien jaar als leerkracht en
begeleidt vanuit haar bedrijf ‘Maak mij wat wijs!’ al jaren
tieners met leer-, plan-, motivatie- en concentratieproblemen. Hiervoor ontwikkelde ze verschillende online programma’s: ‘SLiM leren leren & plannen’, ‘SLiM naar de brugklas’ en ‘Concentreren kun je leren’. Daarnaast geeft ze trainingen aan onderwijsprofessionals.

Maak mij wat wijs!

>